El Financiero (Мексико): Мексиканците имат най-голямо доверие на руската ваксина

Мексиканският вестник публикува резултатите от допитване до населението. Основният въпрос е: на коя държава имат доверие хората относно ваксината? Списъкът включва препарати от Русия, Китай, Великобритания, Франция, САЩ и самото Мексико. Оказа се, че мексиканците имат най-голямо доверие на руската ваксина

Превод от El Financiero (Мексико):

El Financiero (Мексико): Мексиканците имат най-голямо доверие на руската ваксина

Руският президент Владимир Путин обяви, Русия вече има ваксина срещу коронавируса.

От друга страна, мексиканският президент Лопес Обрадор обяви, че Мексико ще участва в производството на ваксина, която се разработва от Оксфордския университет и частна лаборатория.

Според проучването 66% от мексиканците се доверяват на ваксината, произведена в Русия. От тях 32% изцяло й се доверяват.

Нивото на доверие във ваксината, произведена в Мексико, е много по-ниско: само 22% й се доверяват изцяло.

Най-малко доверие имат мексиканците на китайската ваксина: 44% от мексиканците вярват изцяло или до известна степен в нея.

Само 20% от мексиканските граждани се доверяват изцяло на китайската ваксина.

Според проучването процентът на тези, които не използват маска или я използват рядко през юли и август, е 9%.

През август делът на мексиканците, които лично познават някой от заразените е 63%. 26% от тях твърдят, че това е член на семейството им.

Делът на тези, които познават лично някой, починал от коронавируса, се е увеличил до 49%. 12% от мексиканците имат роднина, починал от коронавируса.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.elfinanciero.com.mx/nacional/vacuna-rusa-contra-covid-19-la-que-mas-confianza-le-da-a-los-mexicanos

Коментари:

Зареждане ...