«Пещерните антикомунисти», Нинова и Радев в единен строй: Не искаме ВНС, Оставка!

Оценката на Демократична България (ДБ) е, че няма никаква нужда от Велико Народно събрание (ВНС) и че това е маневра на управляващите с цел да задържат властта.

"Пещерните антикомунисти", Нинова и Радев в единен строй: Не искаме ВНС, Оставка!

Така лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) ген. Атанас Атанасов коментира на брифинг решението на премиера Бойко Борисов да поиска свикване на ВНС с цел промени в Контситуцията и съдебната власт.

«По времето на соца имаше знаков филм «Маневри на последния етаж». Ние наблюдаваме «Маневри на последния етаж» на властта, която имитира реформи, с печелене на време, за да се удържи властта на всяка цена», отсече той.

Хората да не се хващат, защото това е с цел да се печели време и да се удържи на всяка цена властта, призова генерал Атанасов и допълни, че от първия ден на протестите ДБ предупредили за капана, наречен ВНС.

30 години се пържим на това, което БКП ни сготви на предното ВНС», напомни генерал Атанасов.

По-рано народният представител от групата на БСП Лало Кирилов заяви по категоричен начин, че в  бъдещото 45-то Народно събрание „левицата“ няма как да управлява заедно с „Демократична България“, наричайки членовете на партията „пещерни антикомунисти“ в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

„Аз смятам, че „Демократична България“ най-вероятно няма да влезе в парламента. БСП има своите представителство в протестите, но не може с такива хора да е рамо до рамо. Те са едни пещерни антикомунисти. Риториката на цялата формация на Христо Иванов е точно такава“, каза Лало Кирилов.

По-рано Корнелия Нинова заяви: Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не за първи път поставя темата за свикване на ВНС и промени в Основния закон и то винаги в критични за него и партията му моменти. Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване.

«Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система», заяви Нинова.

«Повече от месец продължават протестите. Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено. Промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство само потвърждават необходимостта от исканите оставки. В изявлението си премиерът предлага свикване на Велико Народно събрание и серия конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията. Член 159 е категоричен, че правото на инициатива за свикване на Велико Народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не на министър-председателя», заяви по-рано Румен Радев.

Румен Радев завърши изявлението си с това, че разговор за Конституцията е възможен «само след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори».

Коментари:

Зареждане ...