Сенатор Алексей Пушков: Полша се превръща в плацдарм на САЩ срещу Русия

14 август 2020-Нюз Фронт.

Сенатор Алексей Пушков коментира резултатите от преговорите за увеличаване на американския военен контингент в Полша, отбелязвайки, че страната се превръща в плацдарм за САЩ срещу Русия.

По-рано главата на Пентагона Марк Еспър заяви, че Вашингтон и Варшава са приключили преговорите, в резултат на което допълнителни 1000 американски военни ще бъдат изпратени в Полша.

 

 

Сенатор Алексей Пушков: Полша се превръща в плацдарм на САЩ срещу Русия

/ Снимка: ИЗВЕСТИЯ / Алексей Майшев/ Сенатор Алексей Пушков

 

«Това беше замисълът на Збигнев Бжежински и той се изпълнява. Полският елит, обсебен от антируски комплекси, несъмнено ликува», коментира сенатор Алексей Пушков.

Той предложи след военнослужещите на САЩ, в Полша ще бъдат прехвърлени от Германия американски атомни авиационни бомби, уточнявайки, че това вече е прозвучало от посланикът на САЩ във Варшава Джорджет Мосбахер.
По-късно Полша отрече тези планове, но вероятно дипломатът е издал бъдещ сценарий.

«Да махнат американските атомни заряди от Германия, където и без това не са във възторг от тях, и да ги прехвърлят в Полша, където ще ги посрещнат с демонстрации на радост. Друго нещо е колко е необходимо и изгодно Полша като страна да стане най-важната опора на САЩ в Източна Европа», каза сенаторът.

Алексей Пушков смята, че тази стъпка сериозно ще подкопае сигурността на Полша, която така или иначе никой не заплашва.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...