Руски сенатор реагира на призива на евродепутат от Полша за санкции срещу Русия заради Беларус

Първият заместник-председател на комисията по международните въпроси към Съвета на Федарация на Русия Владимир Джабаров коментира призива на полския евродепутат да се наложат санкции срещу Русия заради събитията в Беларус, съобщи RT.

Руски сенатор реагира на призива на евродепутат от Полша за санкции срещу Русия заради Беларус

Според сенатора, с това «недостойно» изявление Полша е преминала границата, отвъд която не може да се премине. На евродепутата, който направи такова предложение, трябва да се даде „твърд отговор“, допълни руският сенатор.

Коментирайки думите на полския депутат, че е необходимо да се неутрализира влиянието на Москва върху Минск, Джабаров подчерта, че Русия няма нищо общо с това, което се случва в републиката.

„Как можете да неутрализирате нещо, което го няма? Русия изобщо не се е намесвала …Беларуският народ си избра президент, някои не го харесаха. Мисля, че Полша прекали“, каза сенаторът.

По-рано евродепутатът от Полша Яцек Сариуш-Волски заяви, че за да се разреши ситуацията в Беларус, е необходимо да се наложат санкции срещу Русия. Според него именно Москва възпрепятства «изграждането на демокрацията» в Беларус.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...