Китай: Помпео, Вие разпростравяте «политически вирус», лъжи и дезинформация, не се ли срамувате?!

Говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян заяви, че държавният секретар на САЩ Майк Помпео неуморно критикува Китай и разпространява дезинформация и «политически вирус» където и да се намира. Това съобщи РИА Новости.

Китай: Помпео, Вие разпростравяте "политически вирус", лъжи и дезинформация, не се ли срамувате?!

По-рано държавният секретар на САЩ Майк Помпео по време на посещението си в Чехия заяви, че Русия се стреми да накърни сигурността на републиката, провежда кибератаки, а Китай се опитва по всякакъв начин да поеме контрола върху бизнеса и представлява още по-голяма заплаха за демокрацията от Русия.

Според Лицзян държавният секретар на САЩ се ръководи в критиката си към китайските власти и неговата вътрешна и външна политика от идеите на Студената война и американските користни интереси.

„Бих искал да се възползвам от тази възможност да помоля медиите да попитат г-н Помпео дали се чувства виновен, когато така натрапчиво повтаря лъжи, игнорира и изкривява фактите ден след ден“, заяви Чжао Лицзян.

Той добави още, че Помпео и политици като него се опитват да «обвържат международната общност с антикитайската и антикомунистическа колесница».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...