Екипи на жандармерията ликвидираха блокадата пред посолството на Румъния

Екипи на жандармерията са разтурили блокадата, която протестиращите издигнаха пред посолството на Румъния на 36-ия ден на антиправителствените протести, предаде БНТ.

Екипи на жандармерията ликвидираха блокадата пред посолството на Румъния
БГНЕС

Това беше четвъртото блокирано кръстовище в столицата след тези пред Министерския съвет, при Ректората и на «Орлов мост».

Кръстовището на бул. «Ситняково» и «Шипченски проход» пред румънското посолство вече е свободно за движение. Вчера протестиращи блокираха с палатки, шатри, дървени скари и стари гуми движението в района, пояснява телевизията.

Според участници в протеста към 5.00 часа сутринта жандармерия с над 20 коли е дошла на място и е събрала палатките и всички вещи от барикадата.

Протестиращи разказаха, че е имало напрежение с полицията. На няколко граждани са били взети личните карти и отведени настрана.

Имало е и провокатори — двама младежи са спукали гумите на бус, останал в района на кръстовището.

Движението тази сутрин е спокойно, но интензивно, въпреки че протестиращите са се заканили да останат там 24 часа.

Според bTV не е имало напрежение при намесата на полицията. Телевизията допълва, че властите са премахнали новосъздадения палатков лагер на протеста пред посолството на булевард «Ситняково».

Три столични кръстовища остават блокирани — при Ректората, на Орлов мост и на бул. «Цар Освободител». Исканията на протестиращите са без промяна — оставки на правителството и главния прокурор.

Нова телевизия информира, че нови блокади е имало и в Пловдив. Протестиращи за първи път блокираха две кръстовища в центъра на града. Едната точка е при «Баня Старинна», а другата при булевардите «Руски» и «6-ти Септември». След края на протеста, част от недоволните решили да останат на шосето и да преминат в гражданско неподчинение по призива на организаторите.

В същото време полицията арестува мъж, който е носел палатка със себе си. Той отказал да представи документите си пред органите на реда. Това накара хората да пренесат протеста си пред районното управление, а по-късно мъжът бе освободен.

БНТ съобщава, че палатковият лагер във Варна блокира и тази сутрин центъра на града. Част от палатките са на кръстовището пред общината, а другите са на булеварда. В пиковите часове трафикът е много натоварен и се образуват задръствания.

Коментари:

Зареждане ...