Прокуратурата откри множество нарушения при строителството в парк „Росенец“, както и при лятната къща на Иво Прокопиев

Прокуратурата откри множество нарушения при строителството в парк „Росенец“, където се намира лятната резиденция на Ахмед Доган, и при лятната къща на бизнесмена Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол.

Прокуратурата откри множество нарушения при строителството в парк „Росенец“, както и при лятната къща на Иво Прокопиев
Снимка: БГНЕС

От държавното обвинение съобщиха за приключила проверка, установила множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието, без да съобщават имената на собствениците на имотите.

И около двата имота през последния месец имаше публични събития — протестно плажуване

край резиденцията на Ахмед Доган, организирано от „Да, България!“, и протест в района на вилата на Прокопиев, иницииран от Николай Бареков.

Проверката в „Росенец“ е констатирала, че крайбрежна плажна ивица няма статут на морски плаж. Заради поставена строителна стена до нея няма свободен достъп.

Липсват разрешителни  за пристана за яхти, кейовата стена в имота и двуежажна постройка. Сезирани са  началникът на ДНСК и кметът на Бургас.

Нарушенията около лятната къща в  Буджака са свързани с външния басейн и с несъответствие с Подробния устройствен план. Сезиран е кметът на Созопол.

Проблеми са открити и при жилищна сграда в Обзор, като от прессъобщението на прокуратурата не става ясно за кой е собственика на проверения обект. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...