Нинова: «Борисов си купува лично оцеляване и печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета»

Видяхте какво се случи днес — ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх.

Нинова: "Борисов си купува лично оцеляване и печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета"
Източник: пресцентър БСП

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, след като извънредното заседание, свикано по искане на БСП, се провали, тъй като не се събра кворум.

По думите й управляващите се страхуват от протеста, но и от въпросите на опозицията и от истината. Българският народ днес видя нагледно как се руши държавност и как се крадат парите на хората. Бойко Борисов за пореден път показа как се погазва върховенството на закона, защото раздаването на пари може да се случи от държавния бюджет и без актуализация на бюджета, посочи соцводачката.

За 1 месец премиерът Борисов раздаде около 2 млрд. лева без план, без критерий и оценка на кого ще помогнат тези пари, как ще стабилизират икономиката и как ще помогнат на бедните, на малкия и среден бизнес, коментира Нинова.

«Той (премиерът — б.р.) си купува лично оцеляване и печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета. Ако държаха на смелостта, той щеше да дойде, категорична бе Нинова.

БСП искат борба срещу корупцията. Ние искаме разделение на властите и парламентарен контрол върху изпълнителната власт, а днес имаме поредната диктатура. Днес било времето да се предприемат мерките, да се актуализира бюджетът и на следващия ден Борисов да подаде оставка, поиска Нинова.

Според социалистите, ГЕРБ не искат институциите да работят, а Борисов сам опроверга себе си. Имаме икономическа и социална криза, която ще се задълбочи през есента, предупреди Нинова и допълни, че страната се намира в институционална и политическа криза.

Според нея да имаш мнозинство в парламента, да можеш да вземеш всички решения, които искаш и да не го направиш показва страх. Ние от четири години, а хората на протеста от месец, искаме върховенство на закона, настоя Нинова.

В момента няма никой в държавата, най-малко от депутатите от управляващото мнозинство, който да знае колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, какъв е излишъкът, колко са кредитите, кога ще ги връщат хората и при какви условия. Това искахме да се разбере днес от трибуната на парламента. Няма прозрачност и никакви гаранции за борба с корупцията, изтъкна Нинова.

Корнелия Нинова остро разкритикува действията на депутатите от управляващото мнозинството, което бламирало парламента и не дало възможност на институцията да си свърши работата. ГЕРБ сами предизвикват третата криза — има институционална, икономическа и политическа криза.

От думите й стана ясно, че изслушването на главния прокурор Иван Гешев ще бъде през септември месец.

Източник: пресцентър БСП

 

Коментари:

Зареждане ...