И екс-коалиционният партньор на ГЕРБ АБВ искат оставката на Борисов и Гешев

Искаме оставка на Министерския съвет (МС), начело с Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и разпускане на Народното събрание, защото символизират лъжата, корупцията и гнусотията в българския обществено-политически живот. Това се казва в позиция на извънпарламентарната партия АБВ в открито писмо до управляващите.

И екс-коалиционният партньор на ГЕРБ АБВ искат оставката на Борисов и Гешев

Как може един премиер с месеци да не се явява в парламента. Как може така безпардонно да се демонстрира, че парламентът е никой. Тези въпроси зададоха от АБВ. Гневът им е резултат от днешното неявяване на депутатите на «ГЕРБ, лъжепатриотите и «Воля», се казва в писмото.

От АБВ изтъкват непостоянното поведение на премиера Бойко Борисов и го определят като лъжа. На 5 август в «София Тех Парк» Борисов се кълнеше, че основната причина да не подава оставка е защото парламентът е нужен, защото сме парламентарна република и има важни задачи за вършене, като част от антикризисните мерки. Днес, на практика, ГЕРБ и подчинените им ОП и «Воля» доказаха обратното. Явно премиерът е откровен само в телефонни разговори, пишат иронично от АБВ, визирайки изтеклите записи с гласа на премиера.

Изтъквайки, че подобно поведение е постоянно, те пишат:

«Как може някой да иска да го уважават, когато той не уважава и не зачита никой друг, освен себе си.». 

От партията на Румен Петков са категорични, че това е подигравка, незачитане и демонстративно неуважение към най-високостоящата институция в държавата.

Подобно поведение има и друга страна, която, според тях е страх.

Обясняват си неявяването в парламента като страх от въпроси — за парите в шкафчето, за несъбраните (но и непоискани) такси от хазарта, за водените разговори.

Източник: Пресцентър АБВ

Припомняме изявлението на Георги Първанов от близкото минало: АБВ не е коалиционен съюзник, а партньор в управлението и то само на ГЕРБ.

ГЕРБ и АБВ провеждат консултации за съставяне на кабине, това съобщи БНТ през 2014 г.

Днес е седмият ден на консултации между ГЕРБ и представените в новия парламент политически сили за съставяне на правителство, с което завършва първият кръг преговори, допълва БНТ.

Коментари:

Зареждане ...