Русия получи искане за 1 милиард дози ваксина срещу коронавирус

12 август 2020-Нюз Фронт.

Двадесет държави са заинтересувани в получаванети напървата коронавирусна ваксина Sputnik V, регистрирана в Русия. За международните пазари този препарат ще се произвежда в партньорство с други страни.

Във вторник, по време на конференция, посветена на регистрацията на първата руска ваксина срещу коронавирус «Sputnik V» генералният директор на Руския фонд за директни инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев заяви, че фондът вече е получил искания за 1 милиард дози от тази ваксина. Те са постъпили от 20 държави, по-специално преговорите се водят на пазарите на Латинска Америка, Близкия Изток и Азия.

 

Русия получи искане за 1 милиард дози ваксина  срещу коронавирус

Както поясни Дмитриев, всички обеми от ваксината, произведена в Русия, ще бъдат използвани за вътрешния пазар, за други страни ще се произвеждат с чуждестранни партньори.

„Заедно с чуждестранните партньори вече сме готови да осигурим производството на над 500 милиона дози ваксина годишно в пет страни и планираме още повече да увеличим производствения капацитет“, каза Дмитриев.

 

Ваксината е разработена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология, носещ името на почетния академик Н.Ф. Гамалеи (НИЦЭМ им. Н.Ф. Гамалеи)

Освен НИЦЭМ препаратът ще се произвежда от фармацевтичния завод » Биннофарм».

Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...