Марочко: Въоръжените сили на Украйна подготвят настъпление на Донбас тази есен

12 август 2020-Нюз Фронт.

От украинската страна може да се очаква всичко. Сериозно изостряне в Донбас може да започне още през есента.

След като в Донбас на 27 юни влезе новото примирие , животът в републиките стана повече или по-малко спокоен.

Според на данни на командването на ЛНР обаче напрежението в редиците на въоръжените сили на Украйна на фронта нараства и украинските военни подготвят нови провокации.

Марочко: Въоръжените сили на Украйна подготвят настъпление на Донбас тази есен

 

В района на населения пункт Щастие, на позициите на 25-та въздушна бригада на въоръжените сили на Украйна, се намират военнослужещи, участвали в държавния преврат в Киев. Известно е, че те се придържат към изключително радикални възгледи и отричат възможността за мирно уреждане на конфликта в Донбас.
Както съобщиха в ЛНР, военните, неконтролирани от Киев, могат да нарушат настоящото примирие по всяко време и украинското командване ще се опита да прехвърли отговорността за възможни нарушения върху военнослужещите на народните републики.

Кореспондентът на Харковската информационна агенция разбра от бившия официален представител на Народната милиция на ЛНР подполковник Андрей Марочко дали такива настроения наистина се наблюдават в редиците на Въоръжените сили на Украйна, както и каква е ситуацията в Донбас днес.

Според думите на Марочко нови провокации от страна на въоръжените сили на Украйна не могат да бъдат изключени, особено след като днес в редиците на киевските сили за сигурност се провеждат ротационни мероприятия:

„Тъй като ротацията се осъществява във въоръжените сили на Украйна, ясно е, че свежите сили стигат до линията на разграничаване, които винаги се държат рязко.. докато не получат достоен отговор от защитниците на Донбас

“Сега въоръжените сили на Украйна са поставени под контрол, отбеляза той, но не забравяйте, че Зеленски всъщност не може да влияе на украинските военни. Единственото, на което украинският президент е способен днес, е да играе в красиви филми с военните на фронтовите линии и да пие алкохол със своите войници.

 

„Неговият рейтинг в редиците на Въоръжените сили на Украйна е нулев. Струва ми се, че изявленията на главнокомандващия, че е пил със своите военнослужещи, говорят много «, каза подполковникът от запаса.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...