Изборите за президент в Беларус или «Картофен Майдан»- Тази вечер се очакват още провокации в Минск

10 август 2020-Нюз Фронт.

„Майданът на картофите“ беше подготвен предварително. Никой особено не го е крил. Зад него стоят специалните служби на Полша, Литва, Украйна и, естествено, под ръководството на американските специални служби. Те не криеха подготовката на този „Майдан“.

Обучиха достатъчен брой активисти по различни програми. Създадоха необходимите медийни инструменти за «напомпване» на съдържанието. Тоест, всичко това беше направено предварително. , заяви Директорът на Международния институт на най-новите държави, политологът Алексей Мартинов в  студиото на предаването „ На самом деле“ на агенция News Front.

Изборите за президент в Беларус или "Картофен Майдан"- Тази вечер се очакват още провокации в Минск

Митингите в Минск много приличат на аналогични митинги, които са се случвали във всички страни на постсъветското пространство, където са реализирану държавни преврати се според сценария на цветните революции.
Необходимо условие за реализацията на такъв сценарий се явява наличието на групи заинтересовани страни в непосредствения кръг на действащия президент Лукашенко, които имат увереност и влияние върху процеса на вземане на решения.

С голяма степен на вероятност един от такива заинтересовани лица е министърът на външните работи на Република Беларус Владимир Макей.

Основната задача на заговорниците е да приведат вътрешнополитическата обстановка в ситуация, в която Лукашенко ще бъде поставен в условия, при които той ще бъде принуден да предаде властта.

За провеждането на всички ключови събития на подобни сценарии се дава коридор време в рамките на два три дни, като всички тези действия трябва да бъдар строго съгласувани по време, необходим фактор се явяват купени или завербувани служители по сигурността от различни ведомства, включително и от специалните служби.
Ключовата задача на Лукашенко е не да получи резултат от 80% от гласовете, а да получи признаването на резултатите от изборите.

Наддаването за признаване от страна на ЕС и САЩ може да продължи дълго и дори ако не се вземе предвид фактора на условията, които могат да му бъдат предложени, те не могат да гарантират резултата.

В случай на обрат, Лукашенко ще бъде принуден да очисти вътрешния обкръжение и служителите по сигурността, което значително ще отслаби блока за сигурност и ще извади улицата извън контрол. Лукашенко вече се озова в трудна ситуация.

По съобщения, които се разпространяват в социалните мрежи, тази вечер в 19:00 се очакват още протести и провокации.

На участниците се препоръчва да си носят каски и защитни боеприпаси, в строителните и спортни магазини им се дават инструкции как да противодействат на силите за сигурност.Тази вечер ще бъде горещо в Минск.

 

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...