Борисов: «И аз искам оставката на Радев»

«И аз искам оставката на Радев». 

Борисов: "И аз искам оставката на Радев"

Това заяви премиерът Бойко Борисов докато разглеждаше пораженията от пожари край Лесово, до границата ни с Турция и коментираше с репортери исканията на протестиращите.

«На Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години», каза Борисов. 

«Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство, допълни Борисов.

За опазване на обществения ред той се обърна към съпътстващите го представители на националната полиция с думите:

«Няма да позволяваш да направят беля, виж в Берлин, във Вашингтон, Москва… Който нарушава обществения ред — акт, ако прави хулигански прояви…

За това вчера отидох да видя децата — това са поколенчески разлики. Казвам му на малкия (внук — б.р.)- не пипай, ще се намокри… Докато не се намокри, не се отказва».

Там (на протестите — б.р.) са на хората децата, след 10 г. моите ще са на протест. А и те всеки ден им се вижда истинското лице, всеки ден.

Винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат на майките децата живи, здрави и невредими, каза Борисов.

Запитан за провокаторите, които бяха агресивни спрямо журналистка от финансираната от американския Конгрес «Свободна Европа», премиерът каза:

«Ние свикваме конференции, работни, спазили сме всички мерки. Тези, които идват да хулиганстват, са провокатори. Поканили сме всички медии, като навсякъде в света, сложили сме им къде да стоят, да отразяват — от А до Я».

Борисов прекъсна въпроса, че охраната е могла да … и заяви:

«Коя охрана? Защо? Ако на мач на Левски ти отидеш в публиката на ЦСКА, кои са провокаторите — ти или обратното».

На въпрос, че нападателите над журналистката са членове на ГЕРБ и за нападението дори не е имало сигнал в полицията, премиерът каза:

«Излагате се. Съжалявам… Тези, които дойдоха да провокират, вие ме питате защо не сме ги … какво — изгонили, махали — как да ги отстраним «.

Според него, някои са дошли да провокират с ясно съзнание какво целят.

«Дори да сме малцинство (на националната конференция на ГЕРБ, на която присъстваха над 3000 души — б.р.), ми малцинствата имат същите права като другите», обясни премиерът.

Коментари:

Зареждане ...