Три възлови софийски кръстовища остават блокирани

Трите възлови софийски кръстовища — на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар «триъгълник на властта» остават блокирани от протестиращи, които настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Три възлови софийски кръстовища остават блокирани

Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха  в палатковите лагери през цялата нощ. Около 30 души, предимно млади, разказаха пред репортер на БНР, че нощта на Орлов мост е преминала спокойно. Имало е опит за провокация от младеж, приближил се до палатковия лагер и отправял обидни квалификации към протестиращите. Стигнало се е до повишаване на напрежението, но конфликтът е бил бързо потушен:

«Дойдохме през нощта, защото в Пловдив няма къде да се протестира срещу правителството. Без да се познаваме, спонтанно си направихме една група от палатките, които ни разбиха миналата седмица, и дойдохме насам. С изключение на една провокация, беше много спокойно. Минаха две момчета по булеварда, извън лагера беше това. С вербални атаки се опитаха да провокират присъстващите тук. Те тръгнаха да го гонят, но бързо се усетихме».

«СДВР предупреди, че ще разтури блокадите, но имахме съмнение, че това ще се случи. Защото, ако имаха такова намерение, едва ли щяха да предупредят. Щяха да използват като миналия път елемента на изненадата», каза протестиращ от палатковия лагер.

«Аз съм жив щит» и «Оставка» са надписи, поставени върху пейките, използвани за барикади на Орлов мост. 

Движението в София е спокойно. Градският транспорт се движи по променен маршрут заради блокадите.

Коментари:

Зареждане ...