Изборите в Беларус: Проблеми с интернета възникнаха в Минск в деня на изборите

9 август 2020-Нюз Фронт.

В деня на президентските избори в Беларус има проблеми с интернета в Минск, съобщава кореспондентът на РИА Новости.

Сутринта Мрежата работеше стабилно, но около 09:00 часа започнаха повреди, скоростта рязко спадна. Telegram спря да се зарежда на стационарен компютър, но периодично се свързва през телефон и таблет. YouTube се зарежда периодично. Много хора се оплакват от подобни проблеми в социалните мрежи.

Изборите в Беларус: Проблеми с интернета възникнаха в Минск в деня на изборите

Снимка:© РИА Новости / Дмитрий Виноградов

 

РИА Новости поиска коментар от Министерството на съобщенията и информацията по този въпрос. Те предложиха да се изчака до края на почивния ден.

«Днес е почивен ден, така че няма официални данни. Предлагам ви да изпратите въпроса си по електронната поща. И ние ще го разгледаме със заинтересованите страни в работен ден и ще ви дадем официален отговор».

По-рано кандидатът за президент Андрей Дмитриев заяви, че властите са предупредили за възможно ограничаване на интернет връзката в страната, ако видят пряка заплаха за сигурността.

Президентските избори се провеждат в Беларус на 9 август, като в тях участват петима души.

Настоящият президент на страната Александър Лукашенко се кандидатира за шести мандат, а Андрей Дмитриев, Анна Канопацкая, Светлана Тихановская и Сергей Черечен също се кандидатират за най-високата държавна длъжност.

Според данни на ЦИК към 10:00 часа избирателната активност е съставила 45,33 процента, като се вземат предвид предсрочното гласуване, което се проведе от 4 до 8 август.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...