«Талибаните» опровергаха съобщенията на СМИ за сговор с Русия срещу САЩ

Публикациите за подкупи на талибани от Русия не са верни и са част от кампанията, стартирана от противници на мирния процес в Афганистан, заяви Сухеил Шахин, представител на политическия офис на радикалното движение «Талибани».

"Талибаните" опровергаха съобщенията на СМИ за сговор с Русия срещу САЩ

„Тези твърдения са неоснователни. В тях няма и грам истина”, цитира РИА Новости думите на Шахин.

Според него тази погрешна информация е била предадена на Министерството на вътрешната сигурност в Кабул от някои американски и европейски журналисти.

Той уточни, че тази акция е част от кампанияjd срещу мирния процес в страната.

По-рано съобщихме, че твърденията за сговор на Русия с «Талибаните» («Талибаните» са забранена терористична организация в Руската федерация) срещу американските военни в Афганистан са неоснователни и нелепи, заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

«Това са нелепи изявления. Те могат да бъдат изразени само от такива, които са слабо запознати със ситуацията в Афганистан или умишлено изкривяват реалното състояние на нещата в региона», каза Патрушев в интервю за «Аргументи и факти».

Американският Национален съвет по разузнаване подготви меморандум, в който се посочват липсата на преки доказателства за сговора на Русия с радикалното движение «Талибани» (организацията е забранена в Русия) в Афганистан. Това съобщи  The New York Times.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...