Русофобът Евгений Дайнов: «Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме»

«Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме.
Добро утро.

Малко след 2 сутринта отбихме вял опит на жандармерията да се намеси в събитията.

Към 3 часа Орлов мост беше опасан с барикади.

Русофобът Евгений Дайнов: "Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме"

Към 4.30, когато се очакваше основният щурм, Орлов мост беше крепост.

Барикадите бяха подсилени така, че — освен на 2-3 по-уязвими места на западната барикада — през тях можеше да се мине предимно с багер.


Към 5 се разбра със сигурност, че чакащите цяла нощ основни жандармерийски сили, струпани покрай Александър Невски, Националния стадион и Алея Яворов се изтеглят.

Към изгрев слънце беше обявена победата.

Тя е точно по Сун Дзъ: най-чистата победа е тази, която е постигната без влизане в бой.

Такава победа е, обаче, разрушителна за загубилата страна — в случая, мутренската власт — защото тя е с пречупен боен дух и вече не е боеспособна.

На твое място бих подал молба за назначение като готвач на Крепост Орлов мост.

Мутри вън!
Оставка!

Валери — хайде хващай онази релса и се мятай от онзи мост. Не ставаш за военачалник.

И за ефрейтор не ставаш».

Eвгений Дайнов

Припомняме част от изявление на Дайнов за Русия:

«Основите на поведението на управляващата каста в Русия са поставени още в средата на 16-ти век от Иван Грозни. Именно Грозни решително обръща Русия с гръб към Европа, бързо привеждайки я в татарско-азиатски вид…

…Резултатът е, че в последните поне 300 години нравите, култивирани в руското общество по нищо не приличат на европейските. Докато в Европа се ценят способностите, способстващи за воденето на независим живот, в Русия се цени подмазването, лакейството и качественото коленичене пред вишестоящите. А те, на свой ред, култивират особено брутално отношение към по-нисшите от себе си.

Идеалният обитател на тази система качествено ближе ботуша на по-висшия, та да може да се изкатери нагоре; и с особена бруталност се отнася към по-нисшите, за да им покаже, какъв е началник.

И така – едно 15-20 поколения. Съгласете се, че след толкова много упражнения, близането нагоре и бруталността надолу е, в Русия, доведено до висини, които са абсолютно недостижими за никой, който не е живял столетия в тази среда…

Къде, да се върнем на въпроса, са тръгнали нашите държавници с тяхното неумело-селско подмазване на руския патриарх? Не го умеят това, както трябва, защото няма как да са го научили. В неговите очи са изглеждали като някакви недодялани цървули, опитващи се да имат „правилното” поведение. Никак не е чудно, че е останал недоволен човекът.

Русофобът Евгений Дайнов: "Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме"

Ако сега нашите се сетят да си внесат някой руснак, за да ги научи, как да вършат тази работа качествено – пак няма да им се получи; и следващият визитиращ руснак ще бъде ядосан още повече.

А няма да им се получи, защото българите, за разлика от руснаците, никога не са били роби.

Докато дедите на руския патриарх са били купувани и продавани като говеда, дедите на нашите държавници са имали имоти, училища, читалища и са пътували по Европа. Липсата на „правилния” исторически опит не може да бъде надмогната с тренинги…

Преди да хукнат по курсове по правилно коленичене и качествено челобитие, нашите държавници е добре да си дадат сметка и за начина, по който руската управляваща каста води своята външна политика.

Тъй като вътре в Русия няма равенство между хората, то и нейните управници не си представят, че може да има равенство между държавите…

Колкото и да се кълнеш в приятелство – колкото и може би наистина да искаш да си приятел на Русия – това никога няма да ти се случи. Колкото повече се кълнеш – толкова повече искания ще чуваш и толкова повече наказания ще получаваш, ако не ги изпълняваш до последната запетайка.

Както казва Сталин: „Крачка вляво, крачка вдясно – разстрел”…

Източник: Фейсбук и offnews.bg

Коментари:

Зареждане ...