Ливан: Не изключваме съпричастността на «външни сили» за взрива в Бейрут

Следствието в Ливан обсъжда няколко версии за експлозията в пристанището на Бейрут, включително външно въздействие, заяви президентът Мишел Аун.

Ливан: Не изключваме съпричастността на "външни сили" за взрива в Бейрут

«Причината за експлозията все още не е установена. Има вероятност за намеса от външни сили чрез използване на ракета, бомба или друга дейност», цитира думите му ливанският телевизионен канал MTV.

По-рано съобщихме, че броят на жертвите на опустошителната експлозия в Бейрут на 4 август се е увеличил до 149 — повече от десет пострадали са починали днес в реанимацията, според местния вестник L’Orient-Le Jour, позовавайки се на изявлението на ливанското Министерство на здравеопазването.

Министерството заяви, че в резултат на трагедията са ранени над 5 хиляди души, над 300 хиляди са останали без дом.

Според вестника погребенията на жертвите вече са започнали в няколко региона на страната. Те се провеждат според християнските и мюсюлманските традиции.

На 4 август в пристанището в град Бейрут избухна мощна експлозия. Ливанският премиер Хасан Диаб заяви, че експлозията е причинена от неправилното съхранение на 2750 тона амониева селитра. На съседните сгради, както и на тези, разположени в радиус от няколко километра от мястото на експлозията, са счупени стъклата, а част от сградите са унищожени.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...