Фандъкова: Протестиращите не спазват закона, тогава какви борци за справедливост са?!

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова: Протестиращите не спазват закона, тогава какви борци за справедливост са?!

Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес, заяви кметът на София.

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно, допълни тя.

Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона — да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите. Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Моят «старомоден» призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори, заяви тя, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...