Букурещ и Вашингтон договориха разполагането на допълнителни войски на САЩ в Румъния

8 август 2020-Нюз Фронт.

Един от американските военноначалници съобщи, че броят на американските войници, които ще бъдат допълнително разположени в Румъния, и местата, където ще бъдат разположени, са обсъдени с румънските партньори «с много подробности».

Както съобщава агенция Agerpres, в петък в Букурещ бяха проведени румъно-американски преговори за броя на военнослужещите в САЩ, които ще бъдат допълнително разположени в Румъния.

Букурещ и Вашингтон договориха разполагането на допълнителни войски на САЩ в Румъния

„Тази седмица обявихме разполагането на командването на 5-ти армейски корпус на САЩ в Полша като част от преразпределянето на сили в Европа“, каза началникът на щаба на американската армия генерал Макконвил пред журналисти.

„Също така, в съответствие с неотдавнашното изявление на министър Еспър, възнамеряваме да изпратим повече сили на ротационен принцип в Черноморския регион, по-специално в Румъния.“

Освен Макконвил, в консултациите участваха министърът на националната отбрана на Румъния Николае Чуке, началникът на щаба на отбраната генерал-лейтенант Даниел Петреску и командирът на американската армия в Европа генерал-лейтенант Кристофър Каволи.

Русия е способна, в случай на необходимост, не само да използва ядрено оръжие в отговор на ракетна атака, но и да отрази ракети, летящи в нейна посока.

Това съобщи политологът Александър Перенджиев, коментирайки изявлението на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ относно условията за прилагане на ядрено оръжие.

По-рано Генералният щаб на въоръжените сили на Руската Федерация обозначи условията, които определят възможността на страната да използва ядрено оръжие.
Съответната статия беше публикувана във вестик «Красная звезда».

Според широко разпространено изявление първото условие за възможността за ядрен удар от страна на Русия е фактът на изстрелване на ракета в посока на Руската Федерация, фиксиран от системата за предупреждение.

Второто условие, посочено от Генералния щаб на ВС РФ беше явното намерение на атакуващата държава да унищожи Русия като държава.

В началото на юни президентът на Русия Владимир Путин одобри основите на държавната политика по ядрено възпиране.

 

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...