Владимир Путин проведе телефонен разговор с Лукашенко — Кремъл

7 август 2020-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с белоруския си колега Александър Лукашенко съобщиха от Кремъл. Лидерите обсъдиха ситуацията със задържане на руски граждани в Беларус.

 

Владимир Путин проведе телефонен разговор с Лукашенко - Кремъл

В допълнение към двустранния дневен ред, значителна част от разговора засягаше актуални въпроси за противодействие на пандемията COVID-19 в двете държави и разработването на ваксина за борба с тази инфекция.

Владимир Путин и Лукашенко изразиха увереност, че ситуацията със задържането на руснаци в Беларус ще бъде решена в «духа на взаимно разбиране» — Кремъл

В хода на телефонният разговор бяха обсъдени актуални въпроси за по-нататъшното развитие на братските руско-белоруски отношения.

Проведена е обмяна на мнения във връзка с неотдавнашното задържане на 33 руски граждани на територията на републиката. Изразена е увереност, че възникналата ситуация ще бъде решена в духа на взаимното разбиране, характерно за сътрудничеството между двете страни.

Подчертано бе, че руската страна е заинтересована да поддържа стабилна вътрешнополитическа ситуация в Беларус и провеждането на предстоящите президентски избори в спокойна атмосфера.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...