Милиони американци могат „случайно” да гласуват за Байдън

7 август 2020-Нюз Фронт.

След изненадващата победа на Доналд Тръмп през 2016 година, демократите вече не се надяват на успеха на своя кандидат — 77-годишния Джо Байдън. Те обаче могат да осигурят победата му, като «случайно» лишат от право на глас милиони американци.

The Washington Post цитира резултатите от проучване, проведено по време на изборите през 2008 година от Масачузетския технологичен институт.

 

Милиони американци могат „случайно” да гласуват за Байдън

Тогава, както е известно, демократът Барак Обама победи републиканеца Джон Маккейн с преднина от 7,2%.

Въпреки това 3,9 милиона избиратели при дистанционно гласуване бяха лишени от законната възможност да направят избор — защото просто не им бяха изпратени бюлетини.

Други 2,9 милиона бюлетини, изпратени просто, изчезнаха, без да бъдат върнати на изборните комисии.

И накрая, още 800 хиляди бюлетини не бяха приети по различни причини.

„Тръбопроводът, през който се транспортират бюлетини по пощата между избирателите и представителите на изборните комисии, е с много дупки“, казват авторите на изследването.

Американската експертна общност е сериозно загрижена за предстоящите избори. Очаква се те да станат най-скандални поради взаимните обвинения, а резултатите са най-противоречиви поради опити за фалшификация.

Така демократите инициираха гласуването по пощата, реалистично преценявайки двусмислието на тази процедура.
За тях това може би е единственият начин да осигурят победа на възрастния си и доста съмнителен кандидат Джо Байдън, който редовно се озовава в епицентъра на скандали заради необмислените си заявления.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...