Кристиан Вигенин, който първи призна държавния преврат в Украйна, за акцията на полицията: Гневът остава и расте

Кристиан Вигенин, който първи призна държавния преврат в Украйна, по повод акцията на полицията по освобождаване на движението от палаткивоти лагери на протестиращиет в цялата страна:

Кристиан Вигенин, който първи призна държавния преврат в Украйна, за акцията на полицията: Гневът остава и расте

«Имаше два начина да се освободят кръстовищата — с полиция и с оставка. Избраха с полиция. Със сила можеш да премахнеш физическите препятствия, но гневът остава и расте. И ще се върне като вълна. И тогава пак същата дилема — още повече полиция, още повече сила или оставка».

По-рано съобщихме:

След толкова дни на протести в СДВР в последната една седмица започнаха да постъпват стотици сигнали и жалби от граждани.

Една от жалбите е с 422 подписа на граждани, недоволни от създалото се положение с блокираните кръстовища. Това заяви комисар Тони Тодоров на брифинг на СДВР по повод премахването на блокадите в столицата.

Вчера на база ежедневния анализ в СДВР и на Оперативния щаб беше взето решение да се предприемат действия по възстановяване на обществения ред на блокираните кръстовища. В 4.30 ч. служителите на полицията пристъпихме към блокираните кръстовища чрез високоговорящи устройства, разпоредихме на протестиращите да се отдръпнат от пътното платно и да махнат предметите от там.

За това предприехме действия по освобождаване на кръстовищата и да осигурим правото на предвижване на гражданите, чието мнение се различава от това на протестиращите, изтъкна комисар Тодоров. Има задържани 12 лица, като осем от тях са отведени в Първо районно полицейско управление неизпълнение на полицейско разпореждане. Три лица са задържани за установяване на тяхната самоличност. На всички ще бъдат съставени актове.

Коментари:

Зареждане ...