САЩ, разчитайки на стария опит, активно се подготвят за биологична война

5 август 2020-Нюз Фронт.

Американците използват биологично оръжие за първи път по време на Корейската война.

Съединените щати последователно нарастват своя биологичен потенциал и контролират националните колекции от патогенни микроорганизми не само в постсъветското пространство, но и по целия свят.
От 2014 година насам е имало осем опита за изнасяне на материали на руски граждани.

САЩ, разчитайки на стария опит, активно се подготвят за биологична война

Заплаха за сигурността на Руската Федерация е събирането и изнасянето в чужбина с незаявени цели на биологични материали на руските граждани. В съответствие с данните на американската федерална договорна система беше направен опит за събиране на синовиални тъкани от руснаци през 2016 година по заповед на Военно-въздушните сили на САЩ.Струва си да се обърне внимание на дейността на така нареченият Лугар Център в Тбилиси, Грузия. Именно тази лаборатория е центърът в постсъветското пространство, където се извършва такава работа за  военно-биологичните цели на САЩ.

През 2018 година бе публикувана кореспонденцията на американски клиент и специалист на Лугар Център. В кореспонденцията специалистът уточнява: «Ще бъдат ли взети предвид пробите от Украйна?»
Клиентът отговаря на това: „

Не, всички проби от синовиални тъкани и нуклеинови киселини трябва да бъдат взети от руски граждани, живеещи в региона на Северен Кавказ. Пробите от Украйна няма да бъдат приети от правителството на САЩ.

Началникът на войските на РХБЗ*

( *Войски за радиационна, химическа и биологична защита — специални войски, предназначени за защита на въоръжените сили, населението и обектите от тила от въздействието на радиационно, химическо, биологично и други видове оръжия за масово унищожение, както и за елиминиране на последиците от използването на оръжия за масово унищожение, а също ликвидация на последствията причинени от използването на оръжия за масово поразяване, както във военно време, така и в мирно време.)

 

Игор Кирилов заяви, че в рамките на проекта «Дженографик» американските компании събират клиничен материал от моноетнически групи в Северен Кавказ, Далечния Изток и Уралския регион.
«Бих искал да задам въпроса, за какви цели американските ВВС планират тази работа?», добави военноначалникът.

От 2010 година лабораториите в Лугар Център провеждат изследвания на етническите биологични оръжия, насочени към поразяване на конкретни групи хора въз основа на етническа принадлежност.

Разработеното биологично оръжие в лабораторията в Лугар ще бъде насочено от американците срещу отделни раси, групи от народи и етнически групи.

Американците събират биологични данни както в Русия, така и в КНР.

Експертите са против подобни разработки, които са забранени от международна конвенция.
Появата на принципно ново оръжие за масово поразяване вече беше споменато в доклада на Британската медицинска асоциация:

„Бързото развитие на генетиката може в следващите години да причини етническо прочистване в безпрецедентен мащаб. Дори отделни групи в етническите групи могат да бъдат унищожени с помощта на генетични оръжия. «

Бившият министър на отбраната на САЩ Уилям Коен също предупреди за работата по създаването на «определени видове патогени, които биха могли да бъдат етнически специфични».

Смята се, че учените за първи път се сблъскват с изпитанията на етническо оръжие през август 2002 година.

Тогава ООН изпрати екип от лекари и учени от Пастьорския институт в Мадагаскар, за да проучат епидемия от неизвестна болест.

Симптомите на болестта, която тогава отне живота на 157 мадагаскарци, бяха подобни на тези на обикновената настинка. Но епидемията засегна хора от една и съща етническа група.

Разговорите за генетично оръжие има дълга история.
Преди 30 години се появи идеята, че ще има много китайци, те ще пълзят и ще заемат цялата територия.И с тях е решено да се справят с разработването на етнически оръжия.
Послепис/ P.S.
Американците използват биологично оръжие за първи път в света по време на Корейската война от 1950-1952 г.

 

 

Шота Апхаидзе, специално за News Front

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...