В Балтийско море започнаха руски военни учения

В акваторията на Балтийско море започнаха ученията «Океански щит-2020».

Това съобщи Интерфакс, позовавайки се на Министерството на отбраната на Русия.

В Балтийско море започнаха руски военни учения

«Над 30 кораба от различни класове, военноморска авиация, брегови войски, противовъздушна отбрана и морски пехотинци участват в ученията», се казва в съобщението.

Според Министерството на отбраната по време на учението ще се извършват пускове на ударни и зенитни ракети, както и артилерийски стрелби.

По-рано съобщихме, че британският министър на отбраната Анабел Голди заяви, че военният отдел на кралството продължава да счита Русия за държава, която представлява «значителна заплаха». Редакцията се запозна с документа, съдържащ съответното изявление.

В Балтийско море започнаха руски военни учения

„Русия продължава да е страна, която представлява значителна заплаха за Великобритания. Проследяването и реагирането на тази заплаха са сред основните приоритети на Министерството на отбраната“, се казва в текста.

Така Голди реагира на обръщението на члена на палатата на лордовете Джон Андерсън към британското правителство.

В Балтийско море започнаха руски военни учения

Политикът попита как правителството оценява безопасността на Балтийско и Северно море в светлината на съобщенията, че през тази година във Военно-морския флот на Русия ще бъдат пуснати 40 нови кораба.

„Министерството на отбраната следи разработката на всички нови руски кораби, които се въвеждат в експлоатация и въз основа на техните бойни възможности прави съответните заключения. Продължаваме да оценяваме влиянието на инвестициите на Русия в развитието на нейния военно-морски потенциал върху сигурността на региона, включително Балтийско и Северно море“, завърши Голди.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...