САЩ обясниха работата над ядрените крилати ракети с «борба срещу Русия»

4 август 2020-Нюз Фронт.

Разработването и разполагането на ядрени крилати ракети за морско базиране е от съществено значение за „сдържане на Русия“. Такава позиция бе обявена в Пентагона.

Разработването и разполагането на ядрени крилати ракети за морско базиране е от съществено значение за сдържане на Русия «, се казва в изявление на ведомството.

САЩ обясниха работата над ядрените крилати ракети с "борба срещу Русия"

В същото време се отбелязва, че Съединените щати свалиха от дежурство последната си ядрена крилата ракета за морско базиране през 2010 година

«Русия, напротив, продължи обширна програма за модернизация и разширяване на театъра на действие по операциите за нискодоходно ядрено оръжие и тактическо ядрено оръжие», се казва в изявлението.

Американската ядрена доктрина от 2018 година предписва да се запълни празнината в тази област и да се засили възпирането по отношение на ядрените бойни глави с ниски мощности, припомнят от Пентагона

„Ядрената крилата ракета за морско базиране ще бъде отговор на смущаващото развитие на силите и доктрините на ядрените съперници. Наличието на такива възможности у Съединените щати ще накара противника два пъти да се замисли дали да използва ядрено оръжие “, се казва в сайта на ведомството.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...