Русия тотално модернизира ракетоносеца Ту-95


Първият полет на дълбоко модернизирания ракетен носител Ту-95 се очаква до края на август. Планерът е преработен: крилото е подсилено, отделни части на ракетоносеца са подменени.

Налице е нов комплекс въоръжения, нов бордови комплекс с електронно оборудване, нови двигатели, нови винтове. Бойните възможности на машината след мадернизацията са се увеличили два пъти.

Това съобщиха журналисти, близки до военно-промишления комплекс на Русия.

По-рано съобщхиме, че минимум три стратегически ракетоносеца (както се предполага Ту-95МС) от руските космически сили се намират във въздуха във всеки един момент. Това съобщиха близки до руското отбранително ведомство журналисти.

Припомнме, че в Саратовска област на Русия се проведе тактическо учение с ескадрилата стратегически рекетоносци Ту-95МС. Екипажите от далечната авиация изпълниха пребазиране, дозареждане с гориво във въздуха, а също нанесоха въздушен удар по наземни обекти на условен противник. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Полетите бяха проведени в дневните и нощните часове. Към учението се присъединиха млади пилоти, които изпълниха задълженията на помощник командири на екипажите, щурманите и бордовите специалисти.

Петя Паликрушева

Русия тотално модернизира ракетоносеца Ту-95

 

 

Коментари:

Зареждане ...