Генерал-лейтенант на САЩ за подводниците на Русия: Никога не сме се сблъсквали с такова чудо!

Най-новите руски подводници с усъвършенствани бойни възможности предизвикват безпокойство в САЩ. Според американските военни през последните 30 години те никога не са се сблъсквали с толкова сериозни предизвикателства.

Превод от Akharin Khabar, САЩ: 

Генерал-лейтенант на САЩ за подводниците на Русия: Никога не сме се сблъсквали с такова чудо!

Американските военни направиха поредното предупреждение за свръхмощните оръжия на «конкурентите и потенциални противници» на САЩ, сред които Русия все още е на преден план. Този път обект на «предупреждение» от страна на американските военни бяха новите руски подводници с техните засилени бойни възможности.

Укрепването на стратегическия военен потенциал на Русия е класифицирано от американските високопоставени военни като основно предизвикателство и заплаха за САЩ.

Точно по този начин наскоро назначеният командващ Северното командване на САЩ генерал-лейтенант Глен Ван Хърк класифицира новите руски подводници.

След като встъпи в длъжност, по време на изслушванията в Сената на САЩ, Ван Хърк, по-специално, заяви:

„През всичките 32 години от службата си, може би, никога не съм се сблъсквал с толкова сериозни предизвикателства и толкова разнообразни заплахи за националната сигурност на САЩ“.

Новият командващ заяви за Русия, че тя постоянно развива своя стратегически потенциал, който представлява значителна заплаха за Съединените щати, по-специално, тя оборудва всички свои подводниците с нови въоръжения.

Според него руските подводници стават все по-трудни цели за проследяване и на тяхната бойна мощ, в частност на балистичните ракети в арсенала им, е все по-трудно да се противопоставят военните от САЩ.

Руският президент Владимир Путин от своя страна по-рано заяви, че руският флот, в частност, неговата настъпателна сила, трябва да бъде допълнително развит и засилен. Той счита за необходимо да се снабди руският флот с хиперзвукови оръжия, а в същото време той да бъде снабден с още повече ядрени подводници в експлоатация.

Сред оръжията, с които сега се снабдяват активно руските подводници, трябва да се споменат най-новите безпилотни комплекси «Посейдон». Съвременните руски военни кораби също могат да бъдат въоръжени с крилати ракети, по-специално с хиперзвуковите противокорабни ракети „Циркон“.

Петя Паликрушева

Източник: http://akharinkhabar.ir/world/6605618/

Коментари:

Зареждане ...