Русия ни пожали: БГ кораб от НАТО по милостта на Русия не се оказа на дъното (видео)


Български кораб от НАТО по милостта на Русия не се оказа на дъното! (и видео)

По време на ученията на НАТО «Сий Бриз 2020» българският малък граничен стражеви кораб против подводници «Бодри» е бил поет от руските граничари. МПК плътно се приближил до Крим, но бил спрян само с едно радиосъобщение.

Русия ни пожали: БГ кораб от НАТО по милостта на Русия не се оказа на дъното (видео)

В Черно море корабите на НАТО провеждаха корабни маневри, но едновременно с това в Черно море преждаше мероприятия и Военно-морският флот на Русия.

По време на ученията руските бойни кораби заеха прилична територия в акваторията, за да  не оставят възможност за Алианса да се приближи до Руската Федерация.

Независимо от това, с българския «Бодри» се случи конфуз.

Корабът максимално се приближил до руския полуостров, след което в ефир се оказали сътрудниците от граничната служба от ФСБ от Република Крим. На българския екипаж било разяснено, че «Бодри» се намира в изключителната икономическа зона на Русия, затова всички негови последващи действия ще бъдат оценени като провокация.

След което българският кораб на НАТО спешно напуснал закрития район.

Членът на експертния съвет на «Офицери на Русия» Александър Перенджиев заяви, че, ако това не са били българите, НАТО е можело да се лиши от този корвет така, както някога по време на Керченската провокация на Украйна.

Българите се оказали доста бързо схватливи и затова спешно напуснали дадената територия, осъзнавайки, че са били целенасочено изпратени от ръководството на НАТО.

Припомняме, че «за провокации срещу Русия НАТО винаги използва нашите братя-славяни. В дадения случай — българите», допълни руският офицер.

«В един подобен случай инструкторите от НАТО поставиха мишени под формата на руски войници. Единствените, които отказаха да стрелят, бяха българите.

Затова ще отговоря така: българите не воюват с руснаци, това е общонационалната им решимост».

По тази причина НАТО целенасочено насъсква двата братски народа.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...