Сачева: Служебното правителство ще бъде пометено от гладни бунтове

Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БТВ.

Сачева: Служебното правителство ще бъде пометено от гладни бунтове

«Няма вечна власт, от 20 години съм в политиката и за трети път се връщам в министерството на труда и социалната политика. Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото многократно заявихме, че има много работа, която трябва да се свърши», каза Сачева.

По нейните думи трябва да се «вслушаме в гласа на хората, които не са на улицата». «Нека помислим за тези, които чакат да получат подпомагането от държавата — лекари, социални работници, да помислим за хората с изтичащи ТЕЛК решения на 31 август, които ще останат без пари, ако няма парламент, който да удължи решенията им, да помислим и към родителите, които не знаят как ще изпратят децата си на училище наесен», заяви социалният министър.

Сачева напомни, че според Изборния кодекс този вот трябва да се организира с машинно гласуване, 2-3 месеца преди редовните избори, това ще «доведе до спиралата да се чудим кои са законно организираните избори».

Правителството губи имиджово от това да остане на власт, но смята, че е по-правилното решение от гледна точка на това да се мисли за хората и да се върши работа, заяви социалният министър.

Коментари:

Зареждане ...