Русия за обезглавения паметник на маршал Рокосовски в Полша: Дълбоко сме възмутени от гаврата над изключителния военачалник на СССР

Руското външно министерство изрази възмущението си от акта на вандализъм срещу паметника на съветския маршал Константин Рокосовски в Легница, Полша.

Русия за обезглавения паметник на маршал Рокосовски в Полша: Дълбоко сме възмутени от гаврата над изключителния военачалник на СССР

„Дълбоко сме възмутени от гаврата над паметта на изключителния съветски военен лидер, два пъти Героя на Съветския съюз, маршала на Съветския съюз К. К. Рокосовски“, се казва в съобщението на външното министерство.

Отбелязва се, че „полските власти все още не са изразили публично отношението си към този позорен инцидент“.

По-рано съобщихме, че вандали откраднаха скулптурата на съветския и полски маршал Константин Рокосовски от мемориалното гробище в Легница в Западна Полша, а по-късно тя бе намерена обезглавена.

„Инцидентът е станал в сряда вечерта. Неизвестни лица са откраднали скулптурата на маршал Константин Рокосовски от общинското гробище“, пише порталът fakty.lca.pl.

По-късно обезглавената скулптура е открита на една от улиците на Легница.

Отбелязва се, че извършителите са издирвани от полицията.

По-рано полският президент Анджей Дуда в разговор с руските шегаджии заяви, че полските власти не се борят срещу съветските паметници.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...