Читатели на Daily Mail: Руснаците могат да ни научат на национална гордост

Русия демонстрира мощ на военноморския парад, а Владимир Путин обещава нови кораби с хиперзвуково оръжие, пише изданието. Мненията на читателите са разделени, някои очевидно завиждат на Русия, затова я ругаят, други също й завиждат, но с бяла завист: ние трябва да дадем дължимото на руснаците — те могат да ни научат на национална гордост.

Превод от Daily Mail:

Читатели на Daily Mail: Руснаците могат да ни научат на национална гордост

Руският президент Владимир Путин нарече парада на Деня на ВМС в Санкт Петербург, включващ 200 кораба и над 4000 военнослужещи, „демонстрация на нарастващата мощ на руския флот“ и обеща нови оръжия в близко бъдеще, съобщава британският вестник.

Кремъл направи военната модернизация свой основен приоритет на фона на напрежението със Запада след анексията на Крим през 2014 г., посочва изданието.

Мненията на читателите са разделени, някои очевидно завиждат на Русия, затова я ругаят, изтъквайки, че НАТО е колос в сравнение с нея и Китай.

Други също завиждат, но с бяла завист, отбелязвайки:

„Хубаво е да видиш страна, която все още се гордее със себе си. Аз съм достатъчно възрастен, за да си спомня как някога и ние бяхме такива.»

Коментари на читатели: 

I am Cornholio

Русия е мястото, където умират империи. Може да се каже, гробище на империи.

Cooler_now

Най-страшното за руския флот не е численото им превъзходство, а изключителната вероятност във всеки конфликт бързо да използват тактическо ядрено оръжие в радиус от десет килотона, тоест от калибъра на Хирошима.

getrichorcrytry

Цяла Европа води постоянни войни от векове и е изобретила почти всичко. Швейцария живя в мир и изобрети часовник с кукувичка …

alnero2

НАТО е колос в сравнение с Русия и Китай.

Rhelik1

Та ние не можем да спрем надуваеми лодки и джонки, къде можем да се състезаваме с руската армия?

Frances US

Корабите няма да воюват. Те ще бъдат полезни за разполагане на войски, но голямата война ще се води с ядрено оръжие и ще отнеме най-много час. В същото време само Русия е създала инфраструктурата за своите граждани, за да оцелеят в ядрената война. Помислете за това, Путин е единственият лидер, който поставя народа си на първо място.

hatetobethatguy

Приятно е да видите държава, която все още се гордее със себе си. Аз съм достатъчно възрастен, за да си спомня как някога и ние бяхме такива.

Victoriandad

Британските адмирали са по-загрижени за политическата коректност, отколкото за корабите.

Hugo

А Путин изглежда добре за своите 67 години, той е министър-председател и президент цели 20 години.

Jack Zimm

Русия върви по стъпките на Съветския съюз

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...