Дания посочи датата за възобновяване на строителството на «Северен поток — 2»

31 юли 2020-Нюз Фронт.

Изграждането на газопровода «Северен поток 2» може да бъде възобновено на 3 август, след изтичане на крайния срок за обжалване на ново разрешително от Дания, дори ако това решение се обжалва, заяви Датската агенция по енергетика (DEA).

Дания посочи датата за възобновяване на строителството на "Северен поток - 2"

От DEA заявиха, че «евентуална апелация, подадена до Датския апелативен съвет по енергетика, няма да има незабавен спиращ ефект, освен ако съветът по въпросите за енергетика не реши друго», съобщава РИА Новости.

По-рано беше съобщено, че окончателното решение на съда на ЕС по апелацията на решението за прилагането на нормите на Директивата за газа към „Северен поток 2“ ще бъде взето в рамките на 12 месеца.

Преди това Датската енергийна агенция издаде на оператора на проекта „Северен поток 2“, компанията Nord Stream 2 AG разрешение да използва плавателни съдове с котвено позициониране по време на изграждането на газопровода. В началото на юли баржата, способна да завърши строителството на Северен поток 2, навлезе във водите на Дания.

Напомняме, че САЩ правят всичко възможно за спирането на проектите «Северен поток-2» и «Турски поток», за да могат да продават на Европа американски втечнен газ.

 

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...