The American Conservative: Войската на САЩ е незаконно в Сирия, време е да се връща у дома

Инцидентът в небето над Сирия, при който изтребител на ВВС на САЩ се приближи твърде близо до ирански самолет, почти завърши с катастрофа. В тази връзка авторът припомня, че американското военно присъствие в Сирия е незаконно и американските войски трябва да се върнат у дома, преди да се случи нещо ужасно.

Превод от The American Conservative:

The American Conservative: Войската на САЩ е незаконно в Сирия, време е да се връща у дома

В четвъртък в сирийското въздушно пространство се случи опасен инцидент с участието на два американски изтребителя и ирански пътнически самолет, пътуващ за Бейрут.

Ирански пътнически самолет, летящ от Иран за Бейрут, се отклони от курса и рязко се спусна, за да избегне сблъсък, в резултат на което няколко пътници бяха ранени.

След това той кацна в Бейрут, както съобщи в четвъртък вечерта иранска и ливанска телевизии.

Иранските и проиранските медии в Ливан показаха видео кадри от инцидента, заснети от пътници. Те показват един изтребител, който лети до самолета на частната иранска авиокомпания Mahan Air.

Когато внезапно започна турбуленцията на самолета, пътниците започнаха да крещят.

Едно видео показва пътник с окървавено лице и глава, както и друг лежащ човек, явно в безсъзнание. Някой се опитва да му помогне. Кислородните маски висят от тавана.

За щастие по време на инцидента никой не е загинал, но това не бива да се случва отново.

Централното командване на САЩ потвърди, че изтребителите са американски и допълни, че пилотите са извършвали рутинно патрулиране по обезпечаване на сигурността на коалиционната база Ал Танф в Югоизточна Сирия.

Този инцидент отново напомни, че американското военно присъствие в Сирия е неразрешено и незаконно.

Американските бойни самолети нямат работа в сирийското въздушно пространство, а американските войски не трябва да бъдат разположени на сирийска територия. Тези самолети са действали незаконно, за да гарантират сигурността на незаконна база, а в хода на това едва не предизвикаха ужасна катастрофа.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.theamericanconservative.com/state-of-the-union/a-near-miss-over-syria-and-our-illegal-military-presence/

The American Conservative: Войската на САЩ е незаконно в Сирия, време е да се връща у дома

Коментари:

Зареждане ...