МВР: Снощи на протеста са взривени две самоделни взривни устройства

Около 21.00 часа протестиращите започнали да палят факли, димки. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов пред депутатите. По-рано днес левицата поиска министърът да каже за снощните ексцесии. Камъни и бутилки са хвърляни по полицаите.

МВР: Снощи на протеста са взривени две самоделни взривни устройства

Взривени са две самоделни взривни устройства. Един човек е паднал в следствие на взрива. Когато полицаи се притекли на помощ, тълпата е тръгнала срещу тях. Хвърляна е и червена боя. Имало е и течност, с мирис на ацетон.

Двама са пострадалите полицаи. Общо шест лица са задържани. Единият е разрушил вратата на сградата на Парламента.

Работата по случая продължава, подчерта Младен Маринов. Постоянно са получавани данни за екзалтация и за групи с провокатори, като Маринов припомни и брифингите на СДВР, които са предупреждавали.

Потвърждавали се данните за организация за нарушаване на обществения ред и за атака върху полицаите. Полицейските служители не са там, за да бъдат поругавани, категоричен бе Маринов. Те са там, за да пазят живота и здравето на гражданите, каза още той.

«Те са там, за да изпълнят своя служебен дълг.»

Вътрешният министър призова да се протестира мирно. Оказахме много помощ на протестиращи граждани, които имаха проблем със здравето, припадаха, отечете той. Полицаите не бият, но могат да използват физическа сила, когато животът им е застрашен, или когато животът на мирно протестиращите граждани е застрашен.

Левите не останаха доволни ,защото искали обяснение за насилието от втория ден на протестите.

Кристиян Вигенин очаквал извинение от силовия министър. БСП зове хората да не се настройват срещу полицията.

Министърът веднага да се върне, настоя социалистът Георги Свиленски. Маринов трябвало да обясни защо полицията е била завързано с белезници момче, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...