Русия: Няма болни с COVID-19 сред участниците в Парада на Победата

Началникът на главното военномедицинско Управление към Министерството на отбраната на Русия Дмитрий Тришкин заяви, че всички военнослужещи, които са участвали в парада на Победата, са се завърнали в постоянните си места на дислокация здрави и са били поставени под карантина в продължение на две седмици.

Русия: Няма болни с COVID-19 сред участниците в Парада на Победата

Това заяви той в интервю за вестник «Красная звезда».

„След края на парада на Победата всички се завърнаха здрави в постоянните си места на дислокация, бяха подложени на двуседмично наблюдение и лабораторен преглед“, заяви той.

Според него, противно на публикациите за преждевременността на парада „в контекста на настоящата епидемиологична ситуация“, предприетите мерки са позволили да се проведе мероприятието и да се предотврати разпространението на инфекцията.

„Времето показа, че благодарение на навременните, ефективни и безпрецедентни мерки успяхме не само да предотвратим заразяването на военнослужещите с COVID-19, но и да намалим нивото на сезонните заболявания, включително с коронавирусната инфекция“, подчерта Тришкин.

На 24 юни в Русия бяха проведени тържества в чест на 75-годишнината от победата във Великата Отечествена война. Сутринта бяха проведени военни паради в много градове на Русия, включително в Москва.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...