80 милионери: Незабавно ни наложете по-високи данъци

Повече от 80 милионера призоваха правителствата по света да наложат данък на супербогатите, за да помогнат за възстановяването на световната икономика от пандемията от коронавирус, информира АФП.

 

В отворено писмо групата, наричаща се «Милионери за човечеството», пишат, че трябва да им се наложат по-високи данъци незабавно.

Сред авторите на писмото са Бен Коен и Джери Грийнфийлд, сценаристът Ричард Къртис, Абигейл Дисни, Сидни Топъл и Стивън Тиндъл.

80 милионери: Незабавно ни наложете по-високи данъци
Бен Коен и Джери Гринфийлд

«Докато коронавирусът поразява света, милионери като нас имат важна роля в излекуването на нашия свят«, подчертават те.

«Не, ние не сме тези, които се грижат за болните в интензивните отделения. Ние не шофираме линейките, които карат болните до болниците. Ние не зареждаме рафтовете в хранителните магазини и не доставяме храна от врата на врата. Но ние имаме пари, много. Сега отчаяно са необходими пари и ще са нужни години напред, докато нашият свят се възстановява от тази криза», отбелязват милионерите.

Писмото е публикувано преди срещата на финансовите министри от Г-20.

Някои държави вече обмислят налагане на по-високи данъци. Сред тях са Великобритания, Испания, Русия и Саудитска Арабия.

В изготвянето на отвореното писмо на милионерите участват групи като Oxfam, Tax Justice UK и Patriotic Millionaires. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...