«Радев има какво да крие, затова обяви война на прокуратурата»

По-мъдрите от нас хора са казали, че който няма кауза, търси войната. Радев няма кауза и търси войната. Това заяви презиндетът на Бълагрия от 2012 до 2015 г. Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.

"Радев има какво да крие, затова обяви война на прокуратурата"

По думите му Румен Радев търси конфронтация и това е най-големият проблем в България.

Плевнелиев е категоричен, че държавният глава трябва да търси, съгласие, диалог, а не хаос.

Очаквам президентът Радев да продължи с конфронтационните си действия, защото това му изнася, подчерта Плевнелиев.

Мандатът му ще остане като първият изяцяло провален мандат, никакви приоритети, никаква ангажираност към някаква кауза, никакви резултати, изтъкна още той.

Плевнелиев посъветва останалите политици да се занимават с по-смислени каузи, като това да отговарят на исканията на гражданите по един демократичен начин. В никакъв случай да не размахват юмруци.

Според него не трябва има остър тон между президента и прокуратурата. Плевнелиев е на мнение, че Радев трябва да съдейства на органите на реда. 

Коруцията не се бори с ултиматуми и вдигнати юмруци, а с битката за истината, подчерта той.

По думите на презиндета Плевнелиев остава привкуса, че Радев има какво да крие и затова отказва да съдейства на прокуратурата. 

Той напомни, че заедно с президента Първанов са били подложени на много по-жестоки проверки от прокуратурата по време на своите мандати, но са останали чисти, защото са съдействали на институциите.

Плевнелиев е на мнение, че не трябва да има предсрочни парламентарни избори, а когато дойде време за тях да си премерят силите и най-вече каузите по демократичен начин. 

Не бива да се допуска дестабилизаиция и конфронтация, това угажда на Корнелия Нинова, Румен Радев, Мая Манолова, Васил Божков и Слави Трифонов, смята Плевнелиев.

По думите му инситуциите трябва да продължат да работят посветено и да се въоръжим с търпение.

Коментари:

Зареждане ...