Доц. Григорий Вазов: Каквото и управление в България да дойде, мафията ще продължи да съществува!

«Очаква ни ново бъдеще и ново качество на живот». Така доц. Григорий Вазов — член на Фискалния съвет и директор на Висшето училище по застраховане, коментира приемането на България във валутния мехонизъм ERM II, който e предшественик на приемането в еврозоната и еврото. Той уточни, че в следващите две години страната трябва да работи за ценова стабилност:

Доц. Григорий Вазов: Каквото и управление в България да дойде, мафията ще продължи да съществува!

«След като преминем през изискванията на ERM II, ,което може да е 3-4 години, ще имаме още една година, през която технически да се настройва механизмът за приемането на еврото. Хубавото за България е, че европейските прогнози показват, че и 2020-а и 2021-ва година ще сме на 1% инфлация», обясни той.

По думите му държавният дълг няма да може да надвишава 60% от БВП, а държавният дефицит няма да може да надвишава 3% от БВП:

«По тези два показателя стоим много добре, дори по време на кризата. Имаме 1,3 млр. лева приходи над разходите. Това е много важно».

Като най-важно за бизнеса доц. Вазов посочи стабилността на лихвената политика на БНБ.

В предаването «Неделя 150» доц. Григорий Вазов посочи, че страната има точно икономически разчетен план и срокове за действие. Според него не е добре това темпо да бъде променяно, за да няма сериозни икономически последствия:

«Убеден съм, че каквото и управление в България да дойде, тази мафия ще продължи да съществува, защото е извън правителството и извън формите на управление.  

Тя си има свой генезис и своя финансова и икономическа мощ да печели отново обществени поръчки. Има характерни действия и начини да корумпира която и да е власт».

Интервю на Диана Янкулова с доц. Григорий Вазов в предаването »Неделя 150»

Коментари:

Зареждане ...