Защо САЩ демонизираха Русия?

Защо САЩ демонизираха Русия?

Когато господата Елцин и Горбачов, предавайки държавата си, поискаха да се напъхат в «клуба на капиталистическите страни», те разбраха: пътят натам е един — чрез приемане покровителството на САЩ.

Защо САЩ демонизираха Русия?

Високомерието на тази свърхдържава, което й пречи да разбере психиката на бившите империи (Русия, Иран, Турция), обикновено се стоварва върху самата нея.

Ако бъдат унижени, то те в резултат ще се превърнат в най-лошите врагове!

САЩ решиха, че «едностранните отстъпки» на Русия не са достатъчни.

Тя трябваше да се съгласи с обединението на Германия, да си затвори очите пред американската война срещу Ирак през 1991 година, пред престъпните санкции срещу иракския народ в продължение на 12 години, пред агресията срещу Афганистан през 2001 г, бомбардировката в Либия през 2011 година от силите на НАТО…

Русия трябваше да си сътрудничи с Алианса и дори да създаде Съвета Русия-НАТО.

Той позволяваше на НАТО да извършва наблюдение над военните структури, които във връзка с прекратяване съществуването на Варшавския договор, се предполагаше да бъдат сведени до нула.

Краят на «сътрудничеството» между Москва и Вашингтон и началото на демонизацията на новия президент на Русия Владимир Путин настъпи тогава, когато той предложи алтернатива.

Според него, Русия трябва да остане страна с капиталистическа икономика, но да НЕ зависи от САЩ, а също да възстанови статута си на велика държава.

Според «доктрината Путин», не е трябвало да се натрапва неолибералната политика и с всички сили трябва да се избегне попадането на Украйна, стратегически важна за Русия, в ръцете на НАТО, чиято цел е Русия да бъде максимално смакчана и буквално изтрита в настоящия й вид от световната политическа сцена.

Включването в НАТО на страните от Европа стана основният инструмент на САЩ по установяването на контрола на алианса над контитента.

Тук се появява това прословуто постоянно НО:
Руснаците имат пълното право да се безпокоят за своята безопасност, над която Западът се гаври постоянно.

Опасенията на славянския народ не са се появили изневиделица: През 1812 г. в Русия нахлува Наполеон, а след него и Хитлер.

В резултат на последния споменат тук психопат загиват 25 милиона съветски граждани.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...