Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Тома Биков попита по време на брифинг в централата на ГЕРБ., ако президентът Румен Радев не може да лидира и ръководи един протест от 5-6 души, как може да ръководи цяла държава.

Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Той призова всички политически сили да положат усилия да държат нацията в общата форма на нормалност, а не да дълбаят в разделителни линии. Само намесата на полицията не е позволила сериозна ескалация на напрежението, тъй като Биков е убеден, че повече от агресорите вчера са платени от криминално проявени, а и самите те са криминално проявени.

Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим — това изявление повтори два пъти вицепремиерът Томислав Дончев.

Той категорично отказа да говори за евентуална процедура по импийчмънт. 

Сблъсъкът по улиците не е политика, а за съжаление дори не е спорт, заключи Томислав Дончев, като преди това премина през обичайните си обобщения какво е политика и демокрация:

Демокрацията работи само когато работи винаги. Обичайно политическият цикъл е ентусиазъм, работа и отговорност — ако някой остане на първата фаза, това означава, че не се е развил. Иначе Томислав Дончев гарантира, че е готов и в момента да излезе да протестира срещу правото да се протестира в една държава. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...