Събралите се в парка «Росенец» напускат района, ще протестират пред Община Бургас

Част от събралите се в парка «Росенец» напускат района и заявиха, че ще протестират пред сградата на Община Бургас. Това решение те са взели, тъй като не били допуснати от полицаите и служителите на жандармерията до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Събралите се в парка "Росенец" напускат района, ще протестират пред Община Бургас

Пред сградата на Община Бургас протестиращите ще изразят недоволството си.
Бившият правосъден министър и съпредседател на «Демократична България» Христо Иванов, каза, че той, общински съветници от Бургас и десетките граждани, които поискали да слязат до плажната ивица, където се намира имението, не са били допуснати от полицията.

Току що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парка «Росенец».

Не са допускани и общински съветници. Комисар Радослав Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност, обяви в официалната си фейсбук страница кметът на Бургас Димитър Николов.

Към момента в местността «Отманли», където се намира парка «Росенец» има много автомобили, автобуси с табели «Случаен превоз» и стотици хора. Част от насъбралите се са привърженици на ДПС и носят партийни знамена, други са в района в подкрепа на инициативата «масово ходене на плаж», обявена за 11.00 часа.
В местността е и председателят на партията Мустафа Кардайъ.

Източник: парк «Росенец»

Коментари:

Зареждане ...