Мажд Алгафари: Кой управлява държавата?

Да помислим върху въпроса, кой управлява държавата.
Почти всеки ден минавам покрай сградата на президентството на Дондуков, тъй като офисът ми е в близост. Минавам безпрепятствено.

Мажд Алгафари: Кой управлява държавата?

Никой не ме бута или рита, че доближавам сградата, където работи Президента. Дори не веднъж съм бил свидетел, когато г-н Радев е излизал от сградата. Факт е, че тогава с него излизат и охранителите, които обаче не притесняват пешеходците. Бройката им е едва 3-4 души. Може да има и други, но не демонстрират присъствие.

Пак, почти всеки ден минавам покрай сградата на Министерския съвет, където твори и се труди най-трудолюбивия човек в страната — Бойко Борисов. И на това място и в този район, никой не ме бута или рита, че минавам оттам.
Минавал съм и покрай резиденция Бояна.

Не съм минавал покрай дома на Борисов в Банкя, но съм чувал, че и там няма проблем да се мине до самата ограда дори, когато той е вътре.
И сега…

На стотици метри от сараите на Доган и пиле не може да прехвръкне. Припариш ли, идват едни охранители, които са на държавна издръжка — извинете, на народна издръжка, и те отблъскват, ритат и ругаят. Дали Доган е в сараите или не, все тая. Така е при всички обекти, които се стопанисват от Доган, не само на морските сараи.

Радев и Борисов са първите хора в държавата и сигурността им трябва да е подсигурена на най-високо ниво. Това е факт. Така е по цял свят. Дори, ако си спомняте, Борисов не веднъж е споменавал, че има заплахи за живота му, което налага и предполага най-висока степен на охрана.

И те и Доган се охраняват от НСО. Но защо охраната на Доган е в пъти по-сериозна отколкото тази на първите в държавата? Би трябвало най-значимата личност в държавата да се охранява най-сериозно. Излиза, че Доган е най-значимата личност в страната.

Между другото, само ще припомня, че Бай Тошо /лека му пръст/, къщата в която много пъти отсядаше в Бояна на улица Секвоя беше със свободен достъп до оградата ѝ. Не веднъж съм пълнил вода от чешмата, която беше срещу къщата му. Толкова сериозно се охраняваше, че разбрах, че тук отсяда Бай Тошо едва след години, когато се заприказвах с друг човек, който пълнеше вода от чешмата.
Сега стана ли ви ясно, КОЙ УПРАВЛЯВА държавата?

Мажд Алгафари

 

Коментари:

Зареждане ...