Към антисемитизма се добави исламофобия — в Германия се наблюдава ръст на есктремизма

11 юли 2020-Нюз Фронт.

Радикални настроения се усещат навсякъде в Германия, включително в армията и политическите кръгове, а броят на екстремистките престъпления надхвърли 22 хиляди през последната година.

Това се съобщава от изданието «Das Erste».Прави впечатление, че броят на престъпленията, извършени от леви радикали, се е увеличил с 40%.

Към антисемитизма се добави исламофобия -  в Германия се наблюдава ръст на есктремизма
Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер вече нарече тази статистика „позор за страната“, като добави, че антисемитизмът, ксенофобията и исламофобията остават ключови идеи за екстремистка агитация.
Заради радикалните изявления на германските войници в социалните мрежи властите затегнаха контрола в Бундесвера. Много резервисти бяха отстранени след одит от Военната контраразузнавателна служба и Федералната служба по защита на Конституцията.

Депутатите от Бундестага също активно критикуват германската миграционна политика, настоявайки за ограничения за пристигащите в страната бежанци. По-специално партията „Алтернатива за Германия“ се придържа към тази позиция.Германската исламофобия обаче не е безпочвена, отбелязва изданието, защото ислямисткият екстремизъм представлява не по-малко сериозна заплаха за сигурността. В Германия все още има най-малко 650 потенциални терористи.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...