В Казахстан пристигнаха вирусолози от Русия

10 юли 2020-Нюз Фронт.

Медицински екипи от руски специалисти пристигнаха в Казахстан на 6 юли, за да предоставят помощ и съвети на казахстанските си колеги в борбата срещу COVID-19.

Групи специалисти ще бъдат разпределени между медицинските центрове на Нур-Султан, както и в някои региони.

Общо в републиката са доставени 32 водещи специалисти в областта на инфекциозните заболявания, реанимацията, анестезиологията, епидемиологията и пулмологията.

В Казахстан пристигнаха вирусолози от Русия

 

По-рано властите на Казахстан отчетоха рязко увеличение на пневмонията заедно с разпространението на коронавируса.

Ръководителят на Министерството на здравеопазването на републиката Алексей Цой заяви, че през първата половина на годината броят на пациентите с пневмония е около 98,5 хиляди, което е с 55,4% повече в сравнение със същия период на миналата година.
Значителна част от заразените имат отрицателен тест за коронавирус.
Общият брой на пациентите с коронавирус в Казахстан е малко над 53 хиляди души.

Според главния санитарен лекар на Казахстан Айжан Асмагамбетова се провеждат изследвания, за да се установи причината за увеличаването на случаите на пневмония и да се намери причинителят.

Напомняме, че в Казахстан, на фона на усложнението на епидемиологичната ситуация и увеличаване на заразените с коронавирус, на 5 юли беше въведена двуседмична карантина, ограничителните мерки могат да бъдат удължени с още две седмици или да се ужесточат допълнително.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...