Узунов и Бобоков са обвинени за търговия с влияние

Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков са обвинени и задържани за 72 часа по обвинение за търговия с влияние.
Узунов и Бобоков са обвинени за търговия с влияние
Пламен УзуновСнимка: БГНЕС

Обвиненията на Узунов и Бобоков са, че са се сговорили да извършат престъпление по служба.

В постановлението за привличането им към наказателна отговорност е написано, че на конкретно посочени дати Узунов е пращал на Бобоков — през прилжението WhatsApp — инфорации от източник БТА, с което Узунов създавал облага на Бобоков, изпреварващо да получава информация за различни събития, обясни адвокатката на Пламен Узунов — Емилия Недева:

«Има данни за срещи, които са осъществени от Макрон в кръга на неговите президентски правомощия и които изобщо не касаят България. Това са публични срещи, които са били оповестени в българските и в чуждестранните медии. И чрез предоставянето на информация такава на господин Пламен Бобоков, обвинението твърди, че Пламен Узунов му е създал облагата да бъде информиран, от което щетата за Президентството е снижаване доверието на гражданите в президентската институция».

Специализираната прокуратура ще иска постоянен арест за Бобоков и Узунов. Вероятно в неделя и в понеделник ще се гледат мерките им за неотклонение. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...