Русия ще подведе под отговорност чуждестранните агенти, разпространявали фалшива информация за вота за поправките в Конституцията

Роскомнадзор предаде на Министерството на вътрешните работи материали за привличане под отговорност на чуждестранните медийни агенти, разпространяващи лъжлива информация за вота за промените в конституцията.

Русия ще подведе под отговорност чуждестранните агенти, разпространявали фалшива информация за вота за поправките в Конституцията

За това съобщи заместник ръководителя на Роскомнадзор Вадим Суботин по време на заседанието на комисията към Държавната дума по разследване на фактите на чуждестранна намеса във вътрешните работи на Русия.

«В МВР са предадени редица материали за привличане под административна отговорност на тези ресурси, чрез които се разпространяваше фалшива, недостоверна информация и които се отнасят към чуждестранните медийни агенти», заяви той.

По-рано главата на комисията към Държавната дума по разследване на чуждестранната намеса Василий Пискарьов съобщи, че комисията е установила факти на противозаконно въздействие на НПО от редица страни върху гласуването на поправките към Конституцията.

Пискарьов съобщи също за увеличаване на чуждестранното финансиране на руски нестопански организации с 20 %.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...