Милушев обвинен в разгласяване на държавна тайна

Задържаният при акцията в президентството съветник по сигурността Илия Милушев е в сградата на Военноокръжната прокуратура, за да му бъде повдигнато обвинение за разгласяване на държавна тайна във връзка с открит в телефона му секретен документ.

Милушев обвинен в разгласяване на държавна тайна
Илия МилушевСнимка: БГНЕС

Заради този документ е бил отнет и допускът му до класифицирана информация, каза адвокатката на Илия Милушев — Атанаска Каракашева, която обясни какво пише в искането за отнемане на допуска:

«Осъществяване на дейност против националната сигурност, териториалната цялост и суверенитета на страната или целяща насилствена промяна на конституционно установения ред. Ненадеждност заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето. Това са правните основания, които са посочени в административния акт, с който ДАНС му е отнел допуска до класифицирана информация».

Самият Милушев пристигна с белезници около 10.30 часа в прокуратурата и каза кратко:

«Идеално, перфектно се чувствам».

Чакаше го съпругата му Жени Милушева, която коментира задържането:

«Защото президентът ни не е мълчалив, не е послушен. Има кауза, която много други хора споделят и, съответно, това страшно много изнервя властимащите в момента. Нищо чудно да бъде повдигнато обвинение, да го задържат, да искат постоянен арест. Всичко мога да допусна. Докато Гешев е главен прокурор, всичко мога да допусна…За мен това е съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Радев. Мъжът ми е достоен българин, честен. Не ми е давал никога, през тези близо 35 години съвместен живот, повод да се срамувам от него».

Очаква се скоро да приключи разпитът на Милушев. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...