Директор на ФБР: Каква наглост, Комунистическата партия на Китай реши страната им да задмине САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей: «Ние трябва ясно да си представим мащабите на амбициите на Китай. Комунистическата партия на Китай вярва, че тя води борба, за да задмине САЩ в икономическото и технологично лидерство».

И кое по-точно не ви харесва, мистър Рей?!

Нали цял живот говорите и дори крещите за въздесъщата частна конкуренция?!

Или тя не е за всички?

Директор на ФБР: Каква наглост, Комунистическата партия на Китай реши страната им да задмине САЩ

По-рано собщихме, че китайският външен министър Ван И оцени отношенията на Пекин с Вашингтон по време на китайско-американски форум в режим на видеоконференция.

Ван И отбеляза, че „китайско-американските отношения са изправени пред най-сериозното предизвикателство от момента на установяването им“.

«Някои хора в САЩ въз основа на идеологическите си убеждения се опитват с всички сили да представят Китай за конкурент и дори враг», заяви китайският външен министър, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че Китай «не може да копира чужд модел, нито да изнася своя собствен».

„Китай не може и не е спобен да се превърне в още едни САЩ, а пътят му за успешно развитие не бие по Запада и не представлява заплаха за него“, добави министърът.

По-рано съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Робърт О’Брайън заяви, че в най-близко време Вашингтон ще предприеме нови мерки срещу Китай във връзка с Хонконг, който, както заявяват от Белия дом, «е де факто анексиран от КНР».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...