Депутат от Латвия мечтае за подялбата на Русия

Депутатът от латвийския Сейм Александър Кирщейнс от «Националния блок» представи в социалните мрежи «карта на разделянето на Русия».

@simongerman600
Map shows the nearest country to you across Russia. Source: buff.ly/2As3Ga1

Депутат от Латвия мечтае за подялбата на Русия

Припомняме, че публицистът Юрис Пайдерс говори за „часа Х“, с който Латвия обикновено плаши своите граждани и други страни от ЕС. Според експерта този момент всъщност вече е настъпил, но не под тази форма, която Рига очаквала.

Според Юрис Пайдерс, «час Х» дипломатите наричат военната конфронтация между Латвия и Русия. За да се подготви за този конфликт, Рига харчи огромни ресурси — 2% от БВП — директно за военни нужди. В допълнение, балтийската държава също иска пари за отбрана от Руската федерация от Европейския съюз и САЩ.

Както отбелязва експертът, дори латвийските власти всъщност не вярват, че наистина страната им някога ще се наложи открито да воюва с Русия.

Пайдерс обаче е сигурен, че „часът Х“ за Рига вече е настъпил, просто не под формата, която са очаквали. Според публициста съдбоносният момент за Латвия е изключването й от сферата на стратегическите икономически интереси на Русия. Москва вече не разглежда тази балтийска държава като потенциален партньор за сътрудничество и това може да има изключително негативен ефект върху страната.

Според експерта, още през 2020 г. хиляди работници в латвийската транспортна индустрия ще бъдат уволнени поради сериозното намаляване на товарния трафик от Русия. Той е сигурен, че това може да се счита за първата истинска победа на Москва във „войната“ с Рига. В допълнение Юрис Пайдерс предупреждава, че в бъдеще може да дойде време, в което Руската федерация по принцип ще откаже всякакво икономическо взаимодействие с балтийските държави.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...